Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΗΝ....ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!





Περισσότεροι από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν από το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων. Το δυναμικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα μειωθεί στο μίνιμουμ, που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει στο 5% του συνολικού τους δυναμικού (2 εκατομμύρια).

  «Γνωρίζω ότι οι ημέρες που έρχονται μπορεί να σημαίνουν περισσότερη αβεβαιότητα και πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις. Και γνωρίζω ότι αυτό έρχεται μετά από τις αδειοδοτήσεις που πολλοί από εσάς υποστήκατε ήδη το καλοκαίρι. Εσείς και οι οικογένειές σας αξίζουν κάτι περισσότερο από την δυσπραγία που παρακολουθούμε σήμερα στο Κογκρέσο», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

Ενδεικτικά, τα περισσότερα ομοσπονδιακά γραφεία θα μείνουν κλειστά, όπως και τα εθνικά πάρκα, τα μουσεία και τα μνημεία, μη έχοντας προσωπικό. Επόπτες εναέριας κυκλοφορίας, φρουροί στις φυλακές και συνοριοφύλακες θα κληθούν να εργαστούν αμισθί.

Τρέμουν οι αγορές

Πιέσεις σημειώνονται από το πρωί της Τρίτης στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές και στις αγορές συναλλάγματος λόγω της μερικής διακοπής της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης  πρώτη από το 1996. Σύμφωνα με την Goldman Sachs το κλείσιμο λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα στοιχίζει σε εβδομαδιαία βάση στην αμερικανική οικονομία 8 δισ. δολάρια.

 

 

 

 

Ωστόσο η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις 17 Οκτωβρίου λήγουν τα ρευστά διαθέσιμα των ΗΠΑ για την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων και μέχρι τότε πρέπει να έχει αποφασιστεί και η αύξηση του ορίου χρέους, ώστε να μην υπάρξει χρεοκοπία των ΗΠΑ με απρόβλεπτες επιπτώσεις για τις αγορές και την παγκόσμια οικονομία.            ΠΗΓΗ      tvxs
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου