Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την Τιμία Κάρα του Αγίου Ανδρέα.Στις 5.45 το απόγευμα ξεκινά η Λιτανεία της Τιμίας Κάρας.

Στις 5.45 το απόγευμα από τον νέο ναό του Πρωτοκλήτου θα ξεκινήσει η Λιτανεία της Τιμίας Κάρας. Θα κατευθυνθεί στην Ιχθυόσκαλα, όπου θα τελεστεί αγιασμός για την νέα αλιευτική περίοδο, αφού ο Πρωτόκλητος Ανδρέας ήταν ψαράς. Μετά το τέλος του αγιασμού η τιμία Κάρα και οι συνοδεύοντες αυτήν αρχιερείς, ιερείς κλπ θα επιβιβασθούν σε πλοιάριο και δια θαλάσσης θα μεταφερθούν στον μώλο της Αγίου Νικολάου και από εκεί στην πλατεία Τριών Συμμάχων.
Στο σημείο όπου πριν από 49 χρόνια παραδόθηκε η τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέου, από τον Καρδινάλιο Μπέα και τον Ιωάννη Βίλλεμπραντ στον Μητροπολίτη Πατρών κυρό Κωνσταντίνο, παρουσία της πριγκίπισσας Ειρήνης, του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Παναγιώτη Κανελλόπουλου, πολλών Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών ιεραρχών , και σύσσωμου του Πατραϊκού λαού θα αναπεμφθεί ευχαριστήριος δοξολογία
Μετά το τέλος της θα ξεκινήσει η μεγάλη λιτανεία προς τον ναό του Πολιούχου, όπου θα ψαλλεί παράκληση. Την Κάρα θα πλαισιώνουν οι αρχιερείς, το ιερατείο της πόλης και της περιοχής, οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, τμήματα μαθητών και μαθητριών, οδηγών , προσκόπων και άλλων φορέων και σωματείων της πόλης και οι πιστοί.
Να σημειωθεί πως σε ένα μήνα , την 29η Οκτωβρίου η τιμία Κάρα του Αγίου Ανδρέου θα μεταφερθεί στην Κύπρο για να την προσκυνήσουν οι πιστοί. Η υποδοχή της θα γίνει στην Λευκωσία από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομο, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου και τις αρχές της Μεγαλονήσου. Είναι αυτή η δεύτερη φορά που η Κάρα του Αποστόλου Ανδρέου θα μεταφερθεί στην Κύπρο. Η πρώτη ήταν το φθινόπωρο του 1967 μετά από πρόσκληση του Εθνάρχου Μακαρίου.
Γωγώ Καραλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου