Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιανού βουλευτή γυναίκα παίρνει δύο μισθούς;

Αντιγράφουμε από το zougla.gr το θέμα που διαβάσαμε σήμερα και στο Πρώτο Θέμα.

Στις 22 Νοεμβρίου του 2010 η δημοσιογραφική έρευνα της εκπομπής είχε αποκαλύψει ότι η Αθανασία-Δέσποινα Κόλλια, αν και είχε αποσπαστεί ήδη από το 2008 στο γραφείο του Κωνσταντίνου Κόλλια, λάμβανε κανονικά τον μισθό της από τον ΟΓΑ, όπου εργαζόταν από το 1991 ως ανταποκρίτρια του Δήμου Κορινθίας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο σύζυγός της ζητούσε τότε από τον Δήμο να καταβάλλει στη σύζυγό του υπερωρίες 60 (!) ωρών τον μήνα - για τη δουλειά που έκανε στο γραφείο του! 

Με την ίδια άνεση, η κ. Κόλλια δεν είχε υποβάλει καν την παραίτησή της, ως όφειλε από τη στιγμή που αποσπάστηκε στο γραφείο του συζύγου της στη Βουλή, και αντ’ αυτού εμφανιζόταν να εργάζεται παράλληλα ως ανταποκρίτρια του ΟΓΑ. 

Η εκπομπή απευθύνθηκε στον τότε διοικητή του ΟΓΑ, τον Παναγιώτη Πέτρουλα. Εκείνος παραδέχτηκε ότι «η συνεργασία της με τον οργανισμό δεν ήταν νομότυπη, καθώς οι ανταποκριτές του ΟΓΑ, που ορίζονται μετά από πρόταση του δημάρχου, πρέπει να βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή ώστε να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους. Άρα ο Δήμος Κορίνθου θα έπρεπε από την πρώτη ημέρα της απόσπασης να στείλει έγγραφο στον ΟΓΑ και να ενημερώσει, προκειμένου να τοποθετηθεί άλλος ανταποκριτής». 

Ο διοικητής του ΟΓΑ δήλωσε πως δεν ήταν ενήμερος σχετικά με την κατάσταση, αλλά πληροφορήθηκε το θέμα από την εκπομπή. Μάλιστα, μετά την αποκάλυψη, έδωσε αμέσως εντολή στον δήμαρχο να διακοπεί η συνεργασία με την κ. Κόλλια.

Εντύπωση ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι ο ΟΓΑ δεν επέλεξε τη δικαστική οδό, με την αιτιολογία ότι «ο οργανισμός δεν ζημιώθηκε, αφού τα χρήματα αυτά θα τα κατέβαλλε ούτως ή άλλως σε όποιον ήταν στη θέση αυτή».

Στον «Κίτρινο Τύπο» είχε παρέμβει ζωντανά και ο δήμαρχος Κορινθίας Αλέξανδρος Πνευματικός, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε άγνοια και επισήμανε πως μόλις πληροφορήθηκε το θέμα από την εκπομπή προέβη στις απαραίτητες ενέργειες και τοποθέτησε άλλη ανταποκρίτρια. 

Όσο για τις υπερωρίες που ζητούσε η κ. Κόλλια, ο δήμαρχος απάντησε πως αρνήθηκε να τις πληρώσει, καθώς το θεωρούσε «άδικο να σπαταλιούνται με αυτόν τον τρόπο χρήματα του Δήμου». 

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο οποίος αρχικά αρνήθηκε ότι η σύζυγός του πληρωνόταν από τον ΟΓΑ. Στη συνέχεια δήλωσε πως ούτε εκείνος γνώριζε κάτι, για να προσθέσει: «Αν αποδειχθεί ότι η γυναίκα μου πληρώνεται από τον ΟΓΑ, θα υποβάλω την παραίτησή μου» - πράγμα που δεν το έκανε ποτέ. 

Το πόρισμα καίει τη σύζυγο του Κ. Κόλλια - Ομπρέλα προστασίας από το Πειθαρχικό

Τρία χρόνια μετά, το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στην έκθεσή του διαπιστώνει παράβαση καθήκοντος στην περίπτωση της κ. Κόλλια και σημειώνει ότι τόσο η ίδια όσο και ο προϊστάμενός της, ο δήμαρχος Κορινθίας Αλέξανδρος Πνευματικός, δεν δήλωσαν την αναστολή των καθηκόντων της. 

Σύμφωνα με το πόρισμα των επιθεωρητών, το διάστημα που η σύζυγος του βουλευτή εργαζόταν στη Βουλή εμφανιζόταν παράλληλα να εγκρίνει αιτήσεις συνταξιοδότησης, λαμβάνοντας το ποσό των 3.734 ευρώ. Μάλιστα, τα ποσά που λάμβανε δεν δηλώθηκαν ποτέ στην εφορία, ενώ τρεις συνάδελφοί της υπέγραφαν στο όνομά της, έχοντας και τη σφραγίδα της!

Μετά τις αποκαλύψεις της εκπομπής, η ποινή που της επιβλήθηκε από τον δήμαρχο Κορίνθου, ήταν μια... 15νθήμερη αργία.

Η Αθανασία-Δέσποινα Κόλλια άσκησε ένσταση κατά της απόφασης και τελικά η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Τρίπολης, το οποίο της επέβαλε με τη σειρά του την ίδια... «εξοντωτική» ποινή!

Και σαν να μη συνέβη ποτέ τίποτα, η κ. Κόλλια παραμένει στη θέση της στον Δήμο, ενώ παράλληλα εργάζεται ως υπάλληλος στο γραφείο του συζύγου της στη Βουλή...

Διαβάστε το θέμα και δείτε σχετικά βίντεο στο zougla.gr (σχετικό Link)


http://www.zougla.gr/politiki/article/kampana-me-ka8isterisi-trion-eton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου