Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Πανεπιστήμιο Πατρών: Μη... διαθεσιμότητα διοικητικών υπηρεσίων

Κλειστές σήμερα και τη Δευτέρα οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Πατρών μετά από απόφαση της συγκλήτου του Ιδρύματος.

 

Παράλληλα, με πρωτοβουλία της συγκλήτου θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας ανοικτή συζήτηση-εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο για το θέμα της κινητικότητας-διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων.

 

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της συγκλήτου επισημάνθηκε πως τα προβλήματα που υπάρχουν ήδη στη λειτουργία του Ιδρύματος από την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων είναι σοβαρά, καθώς δεν έχουν προχωρήσει θέματα που αφορούν στην πορεία προγραμμάτων που υλοποιούνται από τα εργαστήρια αλλά και άλλες εργασίες.

 

Στα θέματα αυτά αναφέρθηκε σήμερα ο πρύτανης Γιώργος Παναγιωτάκης, οι αναπληρωτές πρύτανη και οι εκπρόσωποι φορέων του Ιδρύματος (Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού, Σύλλογος Μελών ΔΕΠ, Σύλλογος Συμβασιούχων Υπαλλήλων κ.λπ.) σε συνέντευξη που έδωσαν στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος.

 

Στο ψήφισμα που εξέδωσε η σύγκλητος, χθες, εκφράζεται η απόλυτη αντίθεσή της στην ένταξη αριθμού διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών σε καθεστώς διαθεσιμότητας, κυρίως επειδή όλες οι αναλύσεις του Ιδρύματος αποδεικνύουν ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα καταστεί αδύνατη η λειτουργία του. Ακόμη και με τα κριτήρια του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν έχει πλεονάζον προσωπικό. Αντίθετα, έχει ανάγκη από πρόσθετο, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την ανοδική πορεία του.

 

«Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών» τονίζεται στο ψήφισμα, «θέλει να καταστήσει κοινωνούς όλους τους Ελληνες, κάθε ηλικίας, ιδιαίτερα τους φοιτητές του και τους γονείς τους και να τους εκφράσει την αγωνία του, για το μέλλον του Ιδρύματος».
ΠΗΓΉ:PELOP.GR













































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου